Home Contact English

Systeem integratie

Bij de uitvoering van IT-projecten wordt gebruik gemaakt van methoden zoals DSDM, Prince e.d. om projecten in de voorgenomen tijd en investeringen plaats te laten vinden. Deze projectmethoden bewijzen dat IT-projecten serieus worden genomen maar dat qua uitvoering niet altijd sprake is van het uitkomen van de verwachtingen. In de praktijk blijkt de communicatie tussen wensen, verwachtingen en het resultaat tot weer aanpassingen aan de software te leiden. Dit is het begin van een langdurige en slopende verstandhouding tussen opdrachtgever en softwareleverancier. Magic Minds gaat van het standpunt uit dat opdrachtgevers en softwareontwikkelaars geholpen moeten worden door een tussenpersoon. Eén persoon die begrijpt welke businessrules belangrijk zijn bij de opdrachtgever en tegelijk kennis heeft van de IT om wensen te vertalen naar requirements.

Magic Minds adviseert opdrachtgevers om zo’n tussenpersoon in te huren die in feite de communicatie verzorgt tussen de opdrachtgever en Magic Minds. Die ook betrokken wordt bij het opstellen van de testplannen als de sofware klaar is. De communicatie is de kritische succesfactor bij IT-projecten, niet de technologie. Het is tegenwoordig 80% communicatie en 20% techniek.

Magic Minds levert zelf deze adviseurs niet maar werkt samen met zelfstandige adviseurs die de rol verstaan van begeleiding, communicatie en IT-vaardigheden. Zie de rubriek partners op de website van Magic Minds.